TEKIJÄ


Olen kirjailija ja toimittaja, jonka intohimoja ovat jännittävät tarinat ja pelottavat skenaariot maailmamme kohtaamista uhkista. Kirjani julkaistaan Suomessa nimellä Tuomas Niskakangas ja ulkomailla nimellä Tuomas Oskari.

Synnyin Helsingissä vuonna 1980. Kuusivuotiaana sain lahjaksi Astrid Lindgrenin Veljeni, Leijonamielen. Luin sen uudelleen ja uudelleen. 

Pelasin tennistä. Opiskelin Helsingin kauppakorkeakoulussa. Luin Dan Brownin Da Vinci -koodin. Rakastin tapaa, jolla Brown kutoi jännittävistä faktoista ja hurjista teorioista vetävän jännitysromaanin. Jotain sellaista halusin joskus tehdä.

Ryhdyin taloustoimittajaksi. Työskentelin neljä vuotta Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajana Washington DC:ssä. Näin talouden ja maailmanpolitiikan kiemuroita lähietäisyydeltä. Suomeen palattuani aika oli kypsä uudelle haasteelle. Aloin kirjoittaa jännitysromaaneja. 

Trillerit ovat minulle hauska ja älyllinen haaste. Haluan rakentaa tarinoita, jotka sykähdyttävät, pelottavat ja viihdyttävät. Yli 15 vuoden urani toimittajana näkyy kirjoissani. Vien lukijoita paikkoihin, joihin tavalliset ihmiset eivät yleensä muuten pääse. Luon tarinan pohjan oikeista faktoista ja ammennan ideoita oikeista uhkakuvista.

Ennen kaikkea pyrin viihdyttämään. Haluan kirjoittaa kirjoja, joita on vaikea laskea kädestä tai joiden kuuntelua haluaa pitkittää.